Fick en kallelse om vaccin pågrund av att jag är i risk zonen vad tror ni om vaccinet?

Aftonbladet: Det enda som är värre än fluensan är vaccinet

06 november 2009

Aftonbladet har den senaste tiden varnat i kraftiga ordalag både om farorna med svininfluensan och om farorna med vaccinet mot svininfluensan. Detta har fått bland annat socialminister Göran Hägglund och Läkemedelsverkets att reagera och beskylla Aftonbladet för att piska upp en ogrundad rädsla hos svenskarna.

Schmolitik ringde upp Aftonbladets chefredaktör Jan Hellin för att få en kommentar till kritiken.

Hej Jan, målar ni inte fan på väggen med er bevakning av svininfluensan och riskerna med att vaccinera sig? Är det inte så att det varje år kommer en influensa som tar livet av ett antal personer och att 1-2 procent av alla som vaccinerar sig kommer att uppleva vissa biverkningar?

“Ni på Schmolitik är inte Sveriges mest lästa nyhetssajt,eller hur? Du har inte varit chef för Nordens största tidning med krav på att varje dag få 700 000 personer att läsa det ni skriver.”

Eh, nej…

“Tror du att någon skulle köpa Aftonbladet om vi skrev artiklar som handlade om att faran för att smittas av svininfluensan är väldigt liten och att vaccinet som finns är fantastiskt bra? Så här är det, om en person har dött i svininfluensa kan alla göra det, om en person blivit sjuk av vaccinet riskerar alla som vaccinerar sig att dö.”

I dag går Läkemedelsverket ut och meddelar att en vaccindos räcker för de allra flesta. Vad har du att säga om denna positiva nyhet?

“Är det sant! Detta var verkligen goda nyheter. Jag kan redan se morgondagens löpsedel framför mig: “Halva dosen, dubbla risken - så många i din närhet kommer att dö. Kan vi få den exklusivt tror du?”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Top Personligt bloggar Personligt Blogg listad på Bloggtoppen.se Företagsbloggar

Företagsstart