Frisör idag.

Idag skall vi gå och klippa Leon han börjar bli långhårig nu =).Vi har precis ätit frukost och skall snart ringa polisen och se om dom fått in något nytt på vår lilla Jack. Vi har satt ut annonser i Laholms tidningen och Hallands posten. Många människor som hjälper till att leta. Fått sms  från människor som hjälper till.Dom har satt upp bilder och ringt jägare och så.Så det är  fullt pådrag. Vi har varit och besökt popeye village det var där dem spelat in karl alfred med Robin Williams och det låg helt fantastiskt bakom en klipp slutning ut imot havet.Husen var sneda och vinga och hade en otrolig charm.
Mitt förra inlägg  är riktat till en som gjort en massa fula kommentarer till mig bland annat att jag ej skulle hålla mitt barn rent. Men hennes men två av hennes egna barn har blivit omhändertagna i tidig ålder.Skriver inte ut namn här på min blogg.Men den det berör vet vem det gäller.
 

Malta


Igår var vi på en jätte stor marknad och jag hittade jätte mycket roligt att handla. Billigt och mysigt och helt andra grejer än på dom svenska marknaderna. Allt som är till en själv är billigt här så som kläder frisör och smycken mm .Här är jätte fina byggnader helt fantastiska att kolla på många stora kyrkor ,bland annat en som skulle ha varit bombad. Men bomben avfyrades inte så var inne och kollade i denna kyrka.Dom som bor här ser denna kyrka som ett mirakel. Bomben låg även kvar inne i kyrkan så tog lite bilder och så.Nu skall vi bada och basta här på hotellet allt är stängt fram till 16.00 då det är siesta här.

Oj vilken dag

Idag har vi varit i båstad och letat efter vår hund.Vi lämnade han på foder den 14/12 och nu har han rymt. Har väl saknat oss. Känns inte bra att åka nu och veta att vi inte kan göra allt för att hitta honom. Folket i en liten by utanför mellby strand hade sett honom yra omkring men ej kunnat fånga honom. Vi har sökt genom ett stort område utan resultat. Satt upp lappar och lämnat telefon nummer. Och polisen ej fått in något sen förra söndagen.

Bus min katt har fått nytt hem

Bus har fått ett nytt hem i gualöv och dom har köpt allt till honom, så nu kommer han bli riktigt bortskämd =)
Så nu slipper han bli jagad så fort han skall äta eller gå in av alla mina små hundar =)

Packat

Idag har vi haft mycket att göra tvättat alla kläder packat väskorna.Fixat ut alla papper i bokföringen till företaget och skickat allt beställt innan vi skall resa helt slut nu. Imorgon skall vi lämna alla hundar och sen storstäda allt innan vi åker. Skall upp tidigt på onsdag morgon men kommer bli skit kul=) Vi skall hyra bil så vi kan ta oss runt och upptäcka ön.


Lika barn leka bäst =)


Från Andys lekland igår =) Martin Emanuel Marcell och Leon

Hittat bilden på den lilla tunnan =)

Hej hittat en bild på den lilla tunnan som man kan ha topps eller liknande i. Skall inte skriva mer om besiktningen som vi råkat ut för. Är inte så roligt innehåll i bloggen. Jag  skrev mest om detta då det påverkade oss just då. Men nu lämnar jag det bakom mig det är ej så trevligt  för er som ej är insatta att läsa heller =) Blev inte badhuset idag utan Andys lekland så vi har klättrat i klätterställningar och hoppat studsmatta var faktiskt riktigt roligt =) Leon börjar bli förkyld så tyckte detta var bättre.Godnatt och sov gott!

Hej igen Kristianstad

Nu är jag hemma i Kristianstad igen.
Är  trött efter att ha gått och tittat på allt på Formex ,men vi skall till badhuset nu hela familjen så piggnar  väl till där :)
Lite grejer jag köpt  ifrån Formexmässan .
1. Svensk designade ljusstakar i betong ser ut som lavad sten i stor och mitt imellan
2. Sminkväska
3.En sophink till toa med tillhörande burk till tex, topps eller bomull


Sitter på hotell rummet nu och skall sova =)

Sitter på hotell rummet nu och funderar på vad jag skall handla in imorgon fullt med kataloger runt mig =) Precis varit ute och ätit på grekisk resturang och är jättetrött nu så kommer decka snabbt. Hittat doft ljus från usa som har 90 tim brinntid och luktar helt underbart =) funderar på dessa men måste köpa för minst 4000kr. Också hittat en fin badrock till barn som liknar en groda.Får se vad det blir? Nu skall jag sova på saken frukost kl åtta på hotellet sen iväg med pendeltåget till älvsjö igen;) Godnatt och sov gott haft många inne på min blogg idag  48st=)
Sålt en massa grejer idag över nätet så blev jätteglad nu när jag loggade in:)

Formex imorgon =)

Imorgon bär det av till stockholm =) 06.20 går tåget till stockholm. Så imorgon får man stiga upp tidigt =( men det blir nog en trevlig resa. Tåget upp tar 4tim ca så inte så farligt . Får se om jag hittar något roligt sortiment till företaget där. Jättemånga utställare. Nordens största mässa!

www.formex.se

Letar resa till stockholm

Fått biljetter till nordens största mässa som kommer att hållas i stockholm 15-18 januari för företagare.
Letar hotell ;) vill ha något centralt verkar vara rätt fullt då det nog är många som besöker denna utställning.
Gjort några present grupper med lite blandade artiklar från min butik ge gärna tips.
Vilken tycker ni ser bäst ut ?
1,2,3,4,5,6,7, eller 8

Idag blir det film igen =)

En ganska ny filmrulle av stephen king The mist skall vara en riktig rysare så nu är det bara att släcka ner och hoppas på det bästa. Återkommer med betyg senare =) Idag har vi även fått ett foto på vårat fadder barn. Vi hjälper en flicka på 12år som bor i mitten av kina i ett  väldigt fattigt område.Flickorna  har det som svårast här och har ej lika stort värde som en pojke . Vi betalar varje månad en summa till henne för att underlätta för hennes liv och studier .

Oj kan inte sova legat i sängen hela dagen=)

Kan inte sova legat i sängen hela dagen och kollat på tv. Ätit kina mat marcell var iväg och hämtade på china wall. Imorgon blir det fullt upp i affären. Försäljningen gått upp igen så skall fixa mycket som skall skickas. Allt varit dött efter jul men nu börjar det rulla igång igen=) Oj vad det blåser här ute hela huset skakar .
Skall försöka ta en macka och krypa ner i loppelådan igen.

Lite info om (besiktningsmannen)!
Dett står på hans HEMSIDA!
Om fel eller brister upptäcks av en besiktningsman ska han förklara dessa för dig och informera om vilka konsekvenser de kan få. Om du anser att besiktningsmannen varit försumlig eller på annat sätt inte fullgjort sitt uppdrag fackmannamässigt kan du rikta ett ekonomiskt krav mot honom. Felet eller bristen måste vara möjligt att upptäcka, det vill säga synligt besiktningsbar eller så påtaglig att det är uppenbart att besiktningsmannen gjort en missbedömning.


Nu är vi fullt medvetna om varför han inte har viljat prata med marcell.
Han har ingen godkänd behörighet i fallet vi har kollat upp detta nu genom ett ombud som lämnat ut en lista på godkända besiktningsmän i skåne.Så har man sökt efter en besiktningsman i fallet hade man inte hittat honom
,om man inte har känt honom på något vänster.
Tidningen har använt detta som en besiktning och detta är ingen besiktning ,utan en byggnadskonsult vilka ej har så stora krav på sig utan han kan i princip ta och skriva av en blogg eller skriva deras ord i protokollet=).

Detta står även på hans HEMSIDAN var man kan hitta en besiktningsman.

http://www.husbesiktningar.nu/karta/

Vi tänker inte lägga mer energi på detta !
När jag kom hem i lördags hade dom varit här och lämnat tillbaka kakelskäraren och grejerna han inte fick tillbaka innan.
Så Marcell är så storhjärtad så han drar tillbaka anmälan.
Han fick ju köpa nya grejer för 1400 för att kunna utföra jobb veckan efter.Idag blir det sängen =(

Oj vad jag känner mig fylle sjuk idag=) ...
Vi var på grand igår och det blev lite för många redbull och vodka.
Det var jätte trevligt  .
Vi hade fribiljetter så vi gick bara rakt in och slapp stå i kö ;)
Älskar att dansa på rnb golvet, riktigt bra musik .
Marcell hyrt lite film vi skall kolla på så blir sängen idag.

Imorgon blir det fest

Imorgon skall vi på fest och det skall bli jätte roligt =) ser verkligen fram imot morgon dagen.Jag skall ha öppet i affären till ett ,sen skall jag iväg och köpa något gott på systemet att dricka till kvällen. Skickat iväg tre lampor idag och sålde en bastu igår som skall skickas på måndag =) Så känner mig mycket nöjd.
Har fixat hundpassning nu nästan till alla hundar bara en kvar! Vår lilla pirat!

Haft besök idag =)

Anna och Stefan och lilla Emil har varit på besök med sin fina schäfer idag.Mina hundar var lite rädda för honom i början och skällde som fan men sedan gick det bra=). Vi drack kaffe och snackade lite allmänt Emil var så intresserad av valparna och satt mest med dom=).Vi skall antagligen på fest hos dom på lördag så det skall bli jättetrevligt. Imorgon skall dom kanske skjutsa mig till affären då jag inte bytt till vinter däck på min bil än. Inte så bra att köra så är ju 2000kr i böter per däck.Malta resan börjar närma sig och jag bara längtar att komma från denna kylan. Idag hade mitt vatten frusit så Anna fick ta med vatten flaskor till mig=) men vattnet kom tillbaka ikväll som tur var.
 Kan man bli åttalad för att tala sanning borde man väl inte kunna?Någon som vet?

Lite allmänt

Tänkte skriva några rader angående besiktningen. Inte ens den lilla grävmaskinen hade gått in genom dörren in till bakgården har vi kollat upp. Sen skulle man förstört hela gräsmattan om man skulle ha tippat stenmjöl på den. Skopan på maskinen är en halv skottkära med grus så detta hade inte tagit mindre tid då den skall köras fram och tillbaka också. Sen angående timmar har marcell alltid fått beröm för att han jobbar snabbt många som vill ha tillbaka honom pågrund av att han inte fifflar med timmar.Besiktnings män lever inte i det riktiga livet  utan i en fantasi värld? Angående förarbete i badrummet var detta stabilt nog för att lägga kakel på eller man skulle riva bort väggarna också i ett så nytt hus när allt såg bra ut? Fixen kan spricka då det blandas för tjockt eller inte fogas inom 3dygn efter står även på fix blandningen.Tycker detta är bristfällande. Dom två sista dagarna som är dokumenterade på badrum medverkade inte marcell då han tyckte att han inte orkade vara där pga trakasserier. Då skulle golvbrunn sättas och fuktspärr läggas vilket var inhandlat. Där är tre lager fuktspärr på väggarna så det stämmer inte heller då det står att det inte finns fuktspärr på väggarna?Det kostar oss med alla papper vi behöver + advokat ca20000 för att köra detta enskilt så vi är inte intresserade av detta då polisen lagt ner det. Sen är det för sent att be oss reda upp allt efter hur dom betet sig och gått till väga dom ville inte reda upp något innan först nu när det skitit sig på deras smala väg  äckligt värre. Marcell och jag säger att dom sätter aldrig mer sin fot innanför våra dörrar och vi vill inte ha falska människor som ej kan stå för sitt ord och som inte talar sanning här..Sen ville dom inte reda ut det  då dem sa att vi hade stulit pengarna . Hur kan dom komma i efterhand och säga att marcell stulit pengararna  när dom sett hur dom gått och jobbat all denna tid SJUKT!!
TÄNKTE INFORMERA ATT MIRA ÄR MARIANNE!!!
Men lägger in kommentarerna ändå!

Först nu vill mira prata efter alla anmälningar och lögner som inte gått hem obs!

 

Om arbetet

Skriver lite om oklarheterna i besiktningen då arbetet inte är slutfört pågrund av grovt avtalsbrott. Kan man ju inte begära att det skall plockas undan och tvättas bort färg heller. Under singeln i hela pool området ,ligger fiberduk. Dokumentera att värmeslingan är inte inkopplad än och har egen jordfels brytare. I protokollet står det att det skall ta 2tim att regla upp ett tak alltså 1tim var då.Man måste ju vara två. Många byggarbetare har skrattat åt  detta som vi pratat med. Då skulle man ju renoverat hela huset om det skulle vara såna fantasi tim. Men när marcell ringde honom visste han inte att hela taket var omreglat så lite underligt?.Skriver i protokollet att maskinhyra skulle vara 5000kr och ca 16tim arbete för markarbetet  det konstiga är att den billigaste maskinen som gick att hyra kostade 500kr i tim det är ju 8000 kr i hyra om det skulle stämma med timmarna,och det skulle inte gå att  fixa med denna maskin i mitten av ett så stort hål.Dom större maskinerna hade inte gått att köra in genom dörren för att komma till byggnadens baksida. Undrar om dom haft någon som varit och besiktigat svartjobben där för ca 100000 som är inbetalda till privata konto? Sen gör man inte så här mot släkt försöka hitta fel en månad efter för att man inte vill betala när det fanns en överenskommelse.Bara för att man är avundsjuk. Och inte kan något själv.Alla har vi samma möjligheter att lyckas här i livet. Snackade om att dom hade någon som kunde göra  hela badrummet för 3000 när jobbet började nå sitt slut lite roligt tycker jag. =)
Hoppas vi slipper se er i resten av våra liv!
 om ni nu läser här!
 Du marianne du kommer kosta din mamma mycket det har du väl redan gjort =) Hörde att ni fick ett pris på 88000 för toaletten=) Ingen som vågar ta något jobb på puckgatan heller sen dom sett era fula ansikten i tidningen=) Bra jobbat!!

vidare information!

Faktura underlag
Arbete uterumstak 6dagar 8tim*2 man = 98tim
Målning uterum 2dagar *8tim*1 man = 16 tim
Markarbeten 5 dagar *8tim*2 man =80tim
Utrivning badrum1 dag*7tim*2 man = 14tim
Borttransport av matrial1 dag * 5tim*2 man = 10tim
Förarbeten badrum1 dag*8tim*2 man =16tim
Förarbeten badrum 1 dag*8tim*1 man=8tim
Kakel arbeten 3dagar*8tim*1 man = 24tim
Kakelarbeten 1dag 4tim*1 man=4tim

Totalt 270tim

270*240kr tim = 64800 plus moms= 81000kr


 


Har fått in nya ljus!


I Lavendel, honung/vanilj, kanel och jordgubb 100% handgjorda
Och dom doftar underbart =)
Priset för detta ljus är 139:- och det är ett riktiga aromljus som det verkligen doftar om.

Mer information kommer i veckan!

Tänker lägga in mer information bland annat fakturan och vad timmarna avser bankmannens papper av muntlig överenskommande och besiktnings protokollet där ni även kan se vilket företag det är som ligger bakom detta. Samt förstoring på bilderna som jag just lagt in så ni kan läsa texterna bättre.

1cm sten ...

Marcell har erkänt fel i tidningen som ej varit fel och nu skall besiktnings firman som gjort detta stå till svars även om han ej vill träffa Marcell eller prata med honom. På hans hemsida står där att båda köpare och säljare av tjänst skall medverka. Ord som skrivit på mariannes blogg är många samma ord som besiktnings mannen användts sig av. Domumentera att det skrivits på bloggen först och är sparat. Han har skrivit  att det skulle vara matjord som pool hålet är uppfyllt med vilket är stenmjöl och just det man använder då det måste packas bra. Just matjord har bedragarna själva snackat om. Om han gjort besiktningen kan man väl se skildnad på detta? 1cm sten ja en enda singel bit är ca 0.8cm så det låter troligt =) markarbetare som vi pratat med säger att det minst skall var 4cm och det är i minsta lag. Allt verkar vara en bluff då allt jobb är underkänt. Han visste inte heller om att taket var omreglat då han bara skriver att takplasten är monterad lite skildnad på jobb och timmar. Hur kan man göra en besikning utan att han som har gjort jobbet medverkar.Verkar vara en väldigt oseriös firma. Då enskilda mål kostar mycket att driva ser vi ingen ekonomi i detta då dom medverkade har över 300000 i skuld hos kronofogde myndigheterna. Marcell och besiktnings mannen borde träffas och reda ut detta för han har verkligen valt fel människor att lita på han kommer få dåligt rykte.När det gäller alla andra inblandade tycker jag dom kan hålla sig ifrån mig och min familj så länge dom lever.
Anser att dom ej har mycket i huvudet om dom lyssnar på en hjärndöd människa.


Nät läggs på spånskiva för att ge en bättre värme
Om det därimot är gjuten platta behövs ej nät. Så vem har hönsnät i hjärnan !

Nät läggs i botten även i våtrum


Det  nät som marcell lagt på spån plattan är köpt på Cheapy och säljs mycket till badrum.  Har varit och pratat med dom på Cheapy  och dom tyckte att det liknade ett planerat  bedrägeri.


Värmeslinga Warmtouch monteringsanvisningGalveriserat nät skall även användas i våtutrymme för denna golvslinga. Vilken Marcell fått underkänt på av en besiktnings man. Vi har pratat med andra som bygger badrum där det används ofta då värmen blir bättre fördelad. Vi trodde detta var fel  då en besiktningsman gjort sånt utlåtande men så är det inte då vi undersökt saken närmare. Marcell har gjort detta helt rätt efter beskrivning. Mycket underligt tycker vi har han verkligen besitigat detta????
Strömmen kopplas  in sist när hela badrummet är färdigt av en med elektriker !
Tänker scana in bruksanvisning där allt står klart och tydligt imorgon.
Visa försöker med allt för att inte behöva betala för utfört jobb!

Städat ;)

Idag har jag haft storstädning under tiden marcell och Leon varit borta. Marcell varit med en kompis på badhuset som har en son i nästan  samma ålder som Leon. Rensat i kylen och haft alla delarna i badkaret för tvättning. Och rengjort fläkten så känner mig väldigt flitig idag =) bra början på det nya året. Marcell har jobbat idag också och dagiset är fortfarande stängt så från och med imorgon skall vi ha öppet i Åhus som vanligt igen. Blir radio reklam nu snart. Med min hemsida som kommer läsas upp och hamna i fokus på uppspelningen . Då min försäljning funkar mycket bättre via nätet. Konstigt när det gäller såna här artiklar då jag trodde det skulle vara tvärtom innan jag öppnade.

RSS 2.0