Mat och bluff myter!!!

Myt 1: Kolhydrater ska undvikas till varje pris
Visserligen stämmer det att det är bra att försöka undvika stora mängder socker och snabba kolhydrater som vitt bröd och vit pasta. Men att skippa kolhydraterna helt är inte bra - kroppen behöver dem för att få energi, särskilt om du tränar. Satsa på långsamma kolhydrater som grovt bröd och fullkornsvarianter av ris och pasta.

Myt 2: För att gå ner i vikt ska du äta så lite som möjligt
När du äter för lite försätts kroppen i svältläge, din metabolism sänks och muskelmassan minskar. Börjar du äta normalt igen går du snabbt upp i vikt. Satsa istället på att äta regelbundet så att du håller igång ämnesomsättningen.

Myt 3: Äter du sent på kvällen blir du tjock
Det som spelar roll är vad du äter under en dag, inte vilken tid på dygnet du äter det. Glöm riktlinjer som att du inte får äta efter klockan 19, är du hungrig innan du går och lägger dig så ät ett nyttigt litet kvällsmål.

Myt 4: Lightprodukter gör dig smal
Bara för att något innehåller få kalorier innebär det inte att det är nyttigt. Många dietprodukter kan ha mycket socker och transfetter. Stirra dig inte blind på kaloritabellerna. Matvaror som nötter, frön och avokado må ha högt fett- och energiinnehåll, men består av nyttigt fett som är bra för ditt hjärta.

Myt 5: Brunt betyder fullkorn
Bara för att bröd eller flingor är mörka i nyansen betyder det inte att de innehåller fullkorn. Titta i listan över ingredienser och leta efter produkter där fullkorn är listat som en av de första ingredienserna. Och ju högre fiberinnehåll, desto bättre - fibrer gör dig mätt länge.


Kommentarer
Postat av: Daniella

http://korsuddensandalusier.bloggagratis.se/

2009-05-20 @ 17:38:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Top Personligt bloggar Personligt Blogg listad på Bloggtoppen.se Företagsbloggar

Företagsstart